Parhaat vinkit kansanedustajille kulukorvausten maksimointiin

Olet varmasti samaa mieltä yhdestä asiasta:

Kansanedustajan työ on vaativaa.

Kansanedustajana sinun pitää olla koko ajan miettimässä miten saat hyödynnettyä verottomat kulukorvaukset mahdollisimman tehokkaasti.

Media kyttää jokaista liikettäsi ja äänestäjätkin pitäisi pitää tyytyväisinä. Rankkaa, vai mitä?

Mutta ei hätää! Kulukorvauksilla kikkailu on yllättävän helppoa. Valtion rahakirstu on sitä paitsi pohjaton, koska aina voidaan leikata lisää köyhiltä ja valtio voi ottaa lisää velkaa!

Tässä kymmenen käytännöllistä vinkkiä kuinka pääset käymään useammin veronmaksajan kukkarolla!

taksilla ajaminen on ympäristöteko

 1. Aja taksilla veronmaksajien piikkiin

  Tämä on klassikko eli suhaa taksilla niin paljon kuin ikinä suinkin pystyt, eikä maksa mitään! Käytä eduskunnan taksikorttia surutta yksityisiin matkoihin esim. baarireissuilla.

  Ajele taksilla myös omiin bisneksiin liittyvät matkat, niin ehdit heittää enemmän keikkaa, sillä taksin avulla pystyt useammin sanomaan ein sijaan kyllä!

  me tienatalä

 2. Hanki kakkosasunto

  Jos asut stadissa, osta kakkosasunto landelta ja pistä se vuokralle. Nosta kulukorvaus kakkosasunnon perusteella. Vuokratuloilla ja ylimääräisellä 329 euron kulukorvauksella asuntolaina on maksettu pois alta aikayksikön.

  Jos taas olet ulkopaikkakuntalainen, hanki pääkaupunkiseudulta edullinen majapaikka. Vielä parempaa, jos saat jaettua asumiskustannukset vaikkapa puoluetoverin kanssa. Sinulle maksetaan silti korotettu kulukorvaus, joka on 493 euroa tavallista kulukorvausta suurempi, puhtaana käteen.

  Kulukorvausten lypsämiseen käy mikä tahansa asumus esim. sauna ja jalasmökki ovat hyviä vaihtoehtoja.

 3. Rahasta puhekeikoilla

  Ota maksu esiintymisistä, jotka kuuluvat normaaliin kansanedustajan työhön, mukaan lukien kouluvierailut. Käytännössä saat siten tuplapalkan yhdestä ja samasta työstä!

  kaikilla meillä on kuule rajoitteita

 4. Käytä työaikaa omiin bisneksiin

  Täysistunnoista kannattaa lintsata. Voit heittää täysistuntojen aikaan omaa keikkaa. Sairaslomalla ehtii myös mainiosti hoitelemaan sivubisneksiä.

  kuinka te kehtaatte

 5. Matkusta ulkomaille

  Matkailu avartaa. Lomamatkoja ei kannata maksaa omasta pussista, vaan lähteä veronmaksajien kustantamalle matkalle ulkomaille ”kieliä opiskelemaan”.

  Vaalikauden aikana pääset kaksi kertaa ilmaiselle lomareissulle ja säästät selvää rahaa!

  Mene mukaan kaikkiin mahdollisiin delegaatioihin, tutustumismatkoille ja mitä kaikkia näitä nyt onkaan. Ulkomaan työmatkoilta saat päivärahat toisin kuin kotimaan matkoilta.

 6. Aseta omat intressit kansan ja valtion etujen edelle

  Kun oma hillotolppa on turvattu, voit alkaa laukomaan omia mielipiteitäsi Audin takapenkiltä siitä huolimatta, että ne ovat ristiriidassa Suomen valtion linjan kanssa.

  kaverille kanssa

 7. Junaile läheisille rahakkaita tilauksia ja sopimuksia

  Valta-asema on siitä kiva, että pääset päättämään mitä tehdään veronmaksajien rahoilla. Koska kaikkia rahoja ei ikävä kyllä millään saa kerättyä omaan taskuun, kannattaa järjestellä osa rahoista kavereille ja sukulaisille mm. ylihintaisten julkisten hankintojen kautta.

 8. Turvaa tulevaisuutesi

  Myy periaatteesi, sielusi ja isänmaasi yksityisille sijoittajille, niin sinua odottaa kovapalkkainen EU-virka. Kotimaastakin löytyy ihan kivoja palkkiovirkoja.

  mun omatunto on puhdas

 9. Valehtele niin että korvat heiluvat

  Mitä korkeammassa asemassa olet, sitä härskimmät puhallukset ovat mahdollisia. Vaikka jäisit kiinni, sinulle ei tule mitään seuraamuksia.

  Ja muista, mitä suurempi kusetus, sitä helpommin se menee läpi ja sitä vakuuttavammin se kannattaa esittää esim. suorassa tv-lähetyksessä!

 10. Vaadi palkankorotusta

  Tämä onkin naurettavan helppo nakki, koska te kansanedustajat päätätte itse kulukorvaustenne suuruudesta!

Korjaus: Kansanedustajat päättävät kulukorvauksista, palkkioista päättää palkkiotoimikunta.

4 kommenttia artikkeliin ”Parhaat vinkit kansanedustajille kulukorvausten maksimointiin”

 1. Eikö mikään riitä? Työttömiä rankaistaan aktiivimallilla. Sitten kun työvoimatoimisto aktivoi karenssin uhalla orjatyöhön on työtttömän kulukorvaus 9 euroa!!!

  • No ei riitä! Kansanedustajat antoivat itse itselleen satasen palkankorotuksen keväällä. Eikä siinä vielä kaikki! Toinen satanen lisää vuodenvaihteessa. Vuositasolla lisää liksaa tulee 2400 euroa. Onko kohtuullista?

  • Hyvä huomio, kiitos siitä! Kansanedustajien palkkioista päättää tosiaan palkkiotoimikunta, mutta kulukorvauksista päättää kukas muukaan kuin edustajat itse!

   Palkkiotoimikunnan jäsenet nimittää eduskunnan puhemiehistö, joka taas on kansanedustajien valitsema. Että se siitä riippumattomuudesta.

   Kyllä palkkio voisi olla suurempi, jos vastaavasti karsitaan kulukorvauksia ynnä muita etuja (sitä ei tule tapahtumaan, ikinä).

Kommentoi artikkelia