Näin voitat lotossa 250 000 euroa!

Suomalaiset ovat lottokansaa. Joka neljäs suomalainen pelaa lottoa viikottain, joka toinen jättipottikierroksilla ja vielä useampi ainakin joskus.

Tutkimusten mukaan eniten lottoa ja muita rahapelejä pelaavat ne, joilla on vähiten rahaa.  Rahapelit toimivat siten ikään kuin käänteinen verotus.

Veikkaus ottaa köyhiltä ja antaa suurimman osan rahoista keski- ja hyvätuloisten hyödyksi tukemalla kulttuuri- ja liikuntahankkeita, joita käyttävät enimmäkseen parempiosaiset.

Jokainen tietää, että lottoaminen ei kannata. Päävoiton osumisen todennäköisyys on mitättömän pieni ja lottoaminen on tappiollista toimintaa.

Mikä saa järkevätkin ihmiset antamaan vapaaehtoisesti pois kovalla työllä ansaitut rahat viikko toisensa jälkeen?

Unelmat ja jännitys. Lottoamalla ostetaan unelmia ja jännitystä elämään. Mitä sinä tekisit, jos voittaisit lotossa?


Lottovoiton todennäköisyyden epätodennäköisyys

Lotossa seitsemän oikein -tuloksen saaminen on äärimmäisen epätodennäköistä. Erilaisia seitsemän lottonumeron riviyhdistelmiä on yli 18 miljoonaa kappaletta.

Loton täysosuman todennäköisyys on 1/18643560 eli 0,0000053638 prosenttia. Toisin sanoen yhdellä rivillä ei saa täysosumaa 99,99999 prosentin todennäköisyydellä.

Suomalaisten suosituin lottorivi ei yllättäen olekaan 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7. Se on toiseksi suosituin rivi. Suosituimmat numerot löytyvät lottokupongin kolmannelta pystyriviltä 3, 9, 15, 21, 27, 33, 39.

Kumpaakaan näistä riveistä ei ole arvottu kertaakaan loton yli 40 vuotisen historian aikana. Hämmästyttävää, eikö olekin?

Lottonumerot


Ihmisen elinaika ei riitä ison lottovoiton osumiseen

Lotto on negatiivisen odotusarvon peli. Veikkaus voittaa aina.

Lyhyellä aikavälillä lotossa voi jäädä voitolle uskomattoman onnenkantamoisen ansiosta. Pitkässä juoksussa lotossa häviää, aina.

Otetaan esimerkiksi ahkera lottoaja, joka täyttää täyden kupongin eli 12 riviä lottoa joka viikko. Täysi kuponki lottoa maksaa 12 euroa. Vuodessa lottoon uppoaa 624 euroa.

Lottoamaan pääsee laillisesti täysi-ikäisenä. Kahdeksantoistavuotiaasta asti eläkeikään mennessä sinnikäs pelurimme ehtii pelata lottoa lähes 30000 riviä ja ennen kuoleman koittoa noin 40000 riviä.

Toiseksi korkeimman voittoluokan, 6 + 1 lisänumero oikein, osuman todennäköisyys on yksi kahdesta ja puolesta miljoonasta.

6 + 1 osuman löytyminen esimerkkimme lottoajan kupongeista hänen elinaikanaan on päävoitosta puhumattakaan erittäin epätodennäköistä.

Vaikka hänellä kävisi hirmuinen mäihä, voittaisi hän 6 + 1 oikein tuloksella vain noin satatuhatta euroa, jolla työntekoa ei vielä lopeteta.

Kuusi oikein voiton todennäköisyys on yksi 80000:sta. Tuloksella voittaa keskimäärin hulppeat muutaman tuhat euroa.

Ahkera lottoaja voittaa siis todennäköisimmin silloin tällöin muutaman euron mitättömiä pikkuvoittoja ja parhaimmillaankin kerran elämässä 6 oikein tuloksella muutaman tonnin.

Lottokuponki


Sijoita lottorahat osakkeisiin ja rahastoihin

Loton palautusprosentti on 41,1. Näin ollen jokaisesta peliin laitetusta eurosta pelaajalle palautuu ”voittoina” 41 senttiä, toisin sanoen jokaisesta lottoon pannusta eurosta Veikkaus ottaa 59 senttiä itselleen.

Eläkkeelle päästessään sisukas lottoajamme on kerännyt panostamallaan 30000 eurolla ”voittoja” 12000 euroa eli käytännössä hävinnyt 18000 euroa.

Jos hän loton sijasta sijoittaisi täyden lottokupongin hinnan 12 euroa joka viikko osakkeisiin, olisi hänellä eläkeiän koittaessa korkoa korolle -ilmiön ansiosta kasassa mieletön yli neljännesmiljoonan euron potti!

Lottoamalla menettää 18000 euroa sen sijaan, että pitkäjänteisesti sijoittamalla saisi haalittua yli 250 000 euron omaisuuden. Se on kova hinta lottounelmasta, joka ei koskaan toteudu.

Lopeta unelmointi ja ala voittamaan rahaa rahan häviämisen sijasta

Veikkauksen rikastuttamisen sijaan ala rikastuttamaan itseäsi.

Lopeta lottoaminen ja sijoita säästyneet rahastoihin ja osakkeisiin.

Jos suomalainen jää eläkkeelle 65-vuotiaana, ehtii täysi-ikäisyydestä eläkeikään kertyä 47 pelivuotta (nuoremmilla pelivuosia ehtii kertyä vielä enemmän eläkeiän noustessa).

Täysi kuponki 12 riviä lottoa maksaa 12 euroa. Yhden kuukauden aikana peliin uppoaa 12 €/vko x 4 vko = 52 €.

Sijoittamalla joka kuukausi 52 euroa rahastoihin tai osakkeisiin, kertyy sijoitetuista rahoista korkoa korolle -ilmiön ansiosta yli 250 000 euron jättipotti!

Lottoamalla häviät hitaasti ja varmasti, sijoittamalla voitat hitaasti, mutta varmasti.

Siinä on vissi ero. Mihin sinä käyttäisit 250 000 euroa?

Aloita sijoittaminen avaamalla Nordnetiin arvo-osuus- ja osakesäästötili täysin maksutta.

 • Avausmaksu 0 €
 • Kuukausi- ja vuosimaksu 0 €
 • Säilytysmaksu 0 €
 • Edulliset välityspalkkiot
 • Yksi Helsingin pörssin suurimmista arvopaperivälittäjistä

2 kommenttia artikkeliin ”Näin voitat lotossa 250 000 euroa!”

 1. Hyvä artikkeli aiheesta, sijoittaminen osakkeisiin on varsin järkevä ”korvike”. Moni kuitenkin pelaa myös netissä lotto ja kolikkopelejä. Näissä tärkeintä on valita luotettava ja laillinen pelipaikka (parempi toki olla pelaamatta ollenkaan!). Lisätietoa aiheesta *osoite poistettu*

  Vastaa
  • Kyllä! Parempi olla pelaamatta ollenkaan ja sijoittaa rahat osakkeisiin. Vain sijoittamalla voit voittaa!

   Vastaa

Kommentoi artikkelia