Ähtärin pandat voivat viedä rahasi

Kannattaako ajaa puoli Suomea katsomaan Ähtäriin pandoja? Onko järkeä maksaa Pandataloon pääsystä kolme kymppiä?

Ei, ei kannata. Eikä ole mitään järkeä. Pandoissa ei ole paljoa näkemistä. Suurimman osan vuorokaudesta Lumi ja Pyry vain syövät, syövät ja syövät. Lopun ajan nallet käyttävät nukkumiseen.

Koko pandatalo on nähty ja selfiet otettu 10 minuutissa. Lisäksi Ähtäri sijaitsee kaukana Jumalan selän takana keskellä ei mitään. Pelkkä pandojen ihailu tulee kalliiksi.

Katso Rahakirstun pandavideolta miltä Pandatalossa näyttää!


Ähtäri Zoohon ja Tuurin kyläkauppaan samalla reissulla

Matkasta tulee antoisa ja hinta-laatusuhteellaan hyvä, kun söpöjen mustavalkoisten ystäviemme ihmettelyn yhdistää muiden aktiviteettien kanssa. Muutaman euron lisää maksamalla saa ostettua yhdistelmälipun, jolla pääsee tutustumaan muihin Ähtäri Zoon villieläimiin sekä Farmin kotieläimiin.

Liput kannattaa ostaa ennakkoon Lippu.fi -nettikaupasta. Portilla hinta on kalliimpi. Kesäsesongin aikana lippua ostettaessa on valittava kellonaika, jolloin pandoja haluaa mennä katsomaan. Lipulla pääsee vierailemaan Pandatalossa vain kerran. Eläinpuistossa yhdistelmälipulla voi vierailla kahden vuorokauden aikana kuinka monta kertaa tahansa.

Tuurin kyläkauppa sijaitsee puolen tunnin ajomatkan päässä eläintarhasta. Vesa Keskinen on luonut Tuuriin jättimäisen imperiumin. Keskisen kyläkauppa on Suomen suurin tavaratalo. Kyläkauppa oheispalveluineen on itsessään nähtävyys. Lisäksi alueella järjestetään erilaisia Miljoona -tapahtumia. Yritys tahkoaa kovaa taloudellista tulosta Vesan ajoittaisista henkilökohtaisista toilailuista huolimatta.


Säästöjä Ähtärissä ja halpaa bensaa Tuurista

Matkalla palaa paljon rahaa. Pelkästään pääsylipuista kertyy suolainen hinta. Rahakirstunvartija kokosi omien kokemusten perusteella muutaman säästövinkin.

  1. Osta liput ennakkoon

Eläintarhan yhdistelmälippu kustantaa Lippu.fi:stä itse printattuna aikuiselta 37 euroa ja alle 13-vuotiaalta lapselta 21 euroa.

  1. Pandatalon lipulla tai yhdistelmälipulla ilmaiseksi Miljoona Tivoliin

Aikuiset saavat lipuilla ilmaiseksi rannekkeen Miljoona Tivoliin 5.8.2018 asti. Alle 13-vuotiaille tivoli on ilmainen ilman pandalippuakin.

Miljoona Tivoli

  1. Hotellimajoitus ja yhdistelmäliput pakettihintaan

Majoitusvaihtoehtoja on Ähtärissä niukalti. Hotelli Mesikämmenessä, aivan Ähtärin eläinpuiston kupeessa, yöpyminen on edullista. Ja mikä parasta, kesäpakettiin sisältyy yhdistelmäliput, jolla siis pääsee näkemään pandat ja kaikki muut eläimet. Majoittuminen Tuurin kyläkaupan hotelli Onnentähdessä eläintarhan lippumaksujen kanssa olisi tullut huomattavasti kalliimmaksi.

Hotelli Mesikämmen on jo parhaat päivänsä nähnyt. Sisustus on retrointa retroa. Käytävillä sieraimiin kantautuu homeen haju. Kyllä siellä silti yön tai pari viettää. Hotelliasiakkaille maksuton aamu-uinti hotellin kylpylässä.

Hotelli Mesikämmen kaukaa

Hotelli Mesikämmen parveke

Hotelli Mesikämmen käytävä

  1. Rahaa takaisin Ähtäri Zoon lipuista

Liity Cashback World -kanta-asiakasohjelmaan. Ohjelma toimii käytännössä lähes samalla tavalla kuin S-ryhmän bonus. Kanta-asiakaskortilla, fyysinen kortti tai mobiilisovellus, saat osan hotelli Mesikämmenessä ja Ähtäri Zoossa tehtyjen ostosten hinnasta selvänä rahana takaisin pankkitilillesi. Näiden lisäksi palautusta saa lukuisista muista yhteistyöyrityksistä ja nettikaupoista mm. Jokerit on mukana Cashback Worldissä.

Pieni huomio. Cashback Worldin omistajayrityksellä myWorld (entinen Lyoness) on kyseenalainen maine. Yrityksen liiketoimintamallin epäillään olevan laiton pyramidihuijaus. Yritys on joutunut useissa maissa viranomaistutkinnan kohteeksi. Joka tapauksessa Cashback World -kanta-asiakasohjelma ja -kortti ovat käyttäjälleen ilmaisia. Käyttämällä korttia ostosten yhteydessä ei menetä mitään.

  1. Tankkaa halvinta bensaa

Seuraa matkan aikana bensan hintoja Polttoaine.net -nettisivulta ja Tankille-mobiilisovelluksella.

Omalla reissulla halvin menovesi löytyi Tuurin OnnenLiekistä.

Onnenliekki

  1. Bonusvinkki: Pandataloon KAHDESTI samalla lipulla

Hotelli Mesikämmeneen saapuessamme kello alkoi lähennellä kuutta. Päätimme käydä katsomassa nopeasti muutamat eläintarhan eläimet ennen eläintarhan sulkeutumista. Sisäänkäyntiä etsiessämme harhailimme sisään Pandataloon, jossa ystävällinen työntekijä päästi meidät porttien läpi pällistelemään pandoja, vaikka lipuissa vierailuaika oli seuraavalle päivälle!

Seuraavana aamuna menimme uudelleen tutkailemaan Lumin ja Pyryn elämää. Molemmilla kerroilla Pyry söi bambua ja Lumi veti sikeitä. Paras aika vierailla Pandatalossa on hieman ennen sulkemisaikaa. Silloin liikkeellä on vain muutamia ihmisiä. Aamuisin Pandatalo on täynnä lapsiperheitä.


Kiinan ”lahja” 100-vuotiaalle Suomelle.

Pandat ovat tosiasiassa Suomessa vuokralla. Vuokra on arvioiden mukaan noin miljoona euroa vuodessa. Mikä se sellainen lahja on? Pandat ovat kuin Suomen valtion surullisenkuuluisat Kreikka-vakuudet.

Lisäksi Ähtärin Eläinpuiston omistava Ähtärin kaupunki on satsannut pandojen hankkimiseen miljoonia euroja. Koko hanke on äärimmäisen riskialtis ja lopullinen lasku voi kaatua ähtäriläisten veronmaksajien maksettavaksi.

Kommentoi artikkelia