Kelan etuuksien maksupäivät vuonna 2019

Kelan kuukausittain maksamien etuuksien maksupäivät yhdessä paikassa sekä muita rahapäiviä listattuna! Kopioi Kelan maksupäivät kalenteriisi tai tulosta kalenteri muistilapuksi.

Viimeisimmät maksupäivät

 • Perustoimeentulotuki, maanantai 2.12.2019
 • Yleinen asumistuki, maanantai 2.12.2019
 • Opintotuki, maanantai 2.12.2019
 • Koulumatkatuki, maanantai 2.12.2019
 • Sotilasavustus, maanantai 2.12.2019
 • Eläkkeensaajan asumistuki, keskiviikko 4.12.2019
 • Eläketuki, keskiviikko 4.12.2019
 • Perhe-eläke A-K, keskiviikko 4.12.2019
 • Kansaneläke, torstai 5.12.2019
 • Vammaistuki, torstai 5.12.2019

Tänään maanantaina 9.12.2019 maksetaan

 • Ei maksuja

Tulevat maksupäivät

 • Elatustuki, tiistai 10.12.2019
 • Perhe-eläke L-R, perjantai 13.12.2019
 • Takuueläke, perjantai 20.12.2019
 • Perhe-eläke S-Ö, perjantai 20.12.2019
 • Elatusapu, maanantai 23.12.2019
 • Lapsilisä, perjantai 20.12.2019
 • Lastenhoidon tuki, tiistai 31.12.2019

Kela maksaa sosiaaliturvaetuuksia yli 15 miljardia euroa vuodessa. Kuukaudessa Kelan kautta kulkee erilaisia etuusmaksuja yli miljardin euron edestä.

Etuuksia iso liuta. Osa maksetaan säännöllisesti kerran kuussa, osa eripituisten maksujaksojen mukaan ja osa sen jälkeen, kun korvaushakemus on käsitelty.

Rahakirstun kalenteriin on merkitty kaikki kuukausittain säännöllisesti maksettavat tuet.

Kela maksupäivät 2019


Etuuksien maksuaikataulu

Kela maksaa kuukausittaiset etuudet tiettynä päivänä kuukaudesta. Kuukauden ensimmäinen päivä on mm. perustoimeentulotuen, yleisen asumistuen ja opintotuen maksupäivä.

Jos pankit ovat kiinni kuukauden ensimmäisenä päivänä, maksetaan tuet sitä seuraavana pankkipäivänä.

Muiden etuuksien maksupäivä on normaalia maksupäivää edeltävä pankkipäivä, jos säännöllisenä maksupäivänä pankit eivät ole auki.

Lapsilisä maksetaan normaalisti 26. päivä. Jos 26. on viikonloppuna, pyhäpäivänä tai näiden jälkeisenä päivänä, lapsilisä maksetaan edeltävänä pankkipäivänä. Lapsilisää ei makseta koskaan maanantaina.

Monien muiden Kelan tukien maksupäivä riippuu tuen myöntöajankohdasta ja maksujaksojen pituudesta.

Tällaisia tukia ovat mm. sairauspäiväraha, kuntoutusraha ja työttömyysetuudet; peruspäiväraha, työmarkkinatuki, liikkuvuusavustus, vuorottelukorvaus sekä vanhempainpäivärahat; äitiysraha, isyysraha ja vanhempainraha.

Etuuksien maksaminen ajallaan edellyttää, että tuki on haettu ajoissa, Kela on tehnyt myönteisen päätöksen ja että myönnetyn tuen maksamiselle ei ole estettä.

Kela maksaa useimpien tukien takautuvat maksut heti päätöksenteon jälkeen. Poikkeuksen tekevät ainakin lastenhoidon tuet, jotka maksetaan kuun viimeisenä pankkipäivänä.

Kertakorvaukset maksetaan päätöksenteon jälkeen. Näitä ovat useimmat sairaanhoidon korvaukset mm. lääkekorvaukset, matkakorvaukset, yksityisen lääkärin palkkioiden ja hammashoidon korvaukset.

Jos rahoja ei näy pankkitilillä etuuden maksupäivänä, tarkista maksut Kelan verkkoasioinnissa. Mihin asti päätös on voimassa? Onko hakemus tai tarkastushakemus ratkaistu?

Verkkoasiointi on yleensä nopeampi tapa selvittää tilanne, kuin Kelan puhelinpalveluun jonottaminen, toimistolla vierailusta puhumattakaan.


Kuukausittain säännöllisesti maksettavat etuudet ja maksupäivät

Kuukauden 1. päivä

Perustoimeentulotuen säännöllinen maksupäivä on kuukauden ensimmäinen pankkipäivä. Jos kuukauden ensimmäinen päivä on viikonloppuna tai arkipyhänä, maksaa Kela toimeentulotuen vasta seuraavana päivänä pankkien ollessa auki.

Poikkeukselliset maksupäivät vuonna 2019: 2.1., 2.5., 3.6. 2.9., 2.12.

Perustoimeentulotuen ollessa vielä kuntien sosiaalitoimen hoidettavana joissakin kunnissa sosiaalitoimisto maksoi perustoimeentulotuen edeltävän kuukauden viimeisenä pankkipäivänä.

Kuukauden ensimmäisenä pankkipäivänä maksetaan myös kyseisen kuukauden yleinen asumistuki, opintotuen opintoraha, koulumatkatuki ja sotilasavustus.

Jos tukipäätös tehdään myöhemmin, maksetaan tuki kahden pankkipäivän kuluttua päätöksenteosta.

Kuukauden  4. päivä

Kuukauden neljäs päivä on eläkkeensaajan asumistuen ja eläketuen maksupäivä. Jos pankit ovat silloin kiinni, tuki on tilillä edellisenä pankkien aukiolopäivänä.

Samana päivänä maksetaan eläkkeiden lapsikorotus, leskeneläke ja lapseneläke niille, joiden sukunimi alkaa kirjaimilla A-K.

Kuukauden 7. päivä

Kela maksaa kuukauden seitsemäntenä päivänä, tai pankkien ollessa kiinni sitä edellisenä pankkipäivänä, kansaneläkkeen (vanhuuseläke, työkyvyttömyyseläke, kuntoutustuki), eläkettä saavan hoitotuen, rintamalisän ja vammaistuet (alle 16-vuotiaan vammaistuki ja 16 vuotta täyttäneen vammaistuki).

Työeläkelaitokset maksavat työeläkkeet yleensä kuukauden alkupuolella. Maksupäivän voi tarkistaa omasta työeläkelaitoksesta.

Kuukauden 10. päivä

Elatustuki maksetaan kuukauden kymmenentenä päivänä hakijan ilmoittamalle pankkitilille.

Kuukauden 14. päivä

Lapsikorotus ja perhe-eläkkeet maksetaan tukien saajille, joiden sukunimen ensimmäinen kirjain on L-R.

Kuukauden 22. päivä

Kela maksaa takuueläkkeen tänä päivänä tai edellisenä päivänä, jolloin pankit ovat avoinna. Lisäksi maksetaan lapsikorotus ja perhe-eläkkeet niille, jotka eivät ole niitä vielä saaneet eli henkilöille, joiden sukunimen ensimmäinen kirjain on väliltä S-Ö.

Kuukauden 25. päivä

Elatusvelvollisen maksamat elatusavut maksetaan kuukauden 25. päivä tai edeltävänä pankkipäivänä.

Kuukauden 26. päivä

Kuukauden 26. päivä on säännönmukainen lapsilisän maksupäivä. Jos maksupäivä osuu lauantaiksi, pyhäpäivälle tai niiden jälkeiselle päivälle, maksetaan lapsilisä edellisenä pankkipäivänä.

Tästä syystä joulukuussa 2019 lapsilisän maksupäivä on jo 20. joulukuuta.

Kuukauden 30. päivä

Lastenhoidon tuet eli kotihoidon tuki, yksityisen hoidon tuki (hoitajalle tai hoitopaikkaan), joustava hoitoraha ja osittainen hoitoraha maksetaan jälkikäteen kuukauden viimeisenä arkipäivänä.

2 kommenttia artikkeliin ”Kelan etuuksien maksupäivät vuonna 2019”

 1. Kela maksaa toukokuun 2019 asumistuen 2.5.koska 1.5. on vappupäivä ja pankit ovat kiinni.
  Kannattaa tarkistaa kelasta eikä luottaa tähän rahakirstu.comin tiedotteeseen

  Vastaa
  • Aivan oikein Anni! Yleinen asumistuki maksetaan vasta toukokuun toinen päivä, koska se on kuukauden ensimmäinen pankkipäivä.

   Asia on merkitty Rahakirstun kalenteriin ja kerrottu artikkelissa: ”Jos pankit ovat kiinni kuukauden ensimmäisenä päivänä, maksetaan tuet sitä seuraavana pankkipäivänä.”

   Vastaa

Kommentoi artikkelia